Bu Blogda Ara

18 Temmuz 2013 Perşembe
0 yorum

Host Ve Domain Nedir

Temmuz 18, 2013
Domain web sitesinin tanımlandığı ve ulaşıldı isimdir.Şu ana kadar bilinenler .com .net .org gibidir fakat alan adları idarase bunları yereli bulmamış ve .info .biz ve .museum gibi alan adları çıkartmıştır. Alan Adları kesinlikle satın alınamaz.Sadece kiralanır 1 ila 100 yıl arasında.

Domainler sonlarındaki .com .net ve .org gibi uzantılara göre sınıflandırılır 
.com---- ticari amaç için kurulan siteler için kullanılır. 
.net---- network açılımıdır. Bilgilendirme ve internet hakındaki ticari amaçlı siteler içindir. 
.org--- ise ticari amaç gütmeyen sitelerdir. 

Her ülkeye göre domain adları vardır Türkiyede .com.tr org.tr --- yani .tr uzantılı alan adları ODTU idaresindedir

2.Hosting Hosting Alan adlarırın barındığı yerdir.Dosyalarınız internet üzerinden barındığı yer olarak ta tanımlana bilir. 

Acaba her hosting alınabilir mi? Hayır.Çünkü her hosting güvenilir hızlı değildir.Güvenli olmayan bir host çok kötüğ sonuçlara neden olabilir. 

Hosting'lerin domain ile ilişkilendirilmesi DNS ile olur her şirketin farklı DNS leri vardır.

3.Bandwith Bandwith in Türkçe karşılığı trafiktir.Kullanıcıların çektikleri dosya gibi şeyler kullanılan sayfalar her şey bandwith üzerinden gider.Bandwith bittiğinde site kullanılamaz 

4.FTP FTP dosyaların host'ta aktarılmasına yarayan bir arayüzdür. Bir hostta sadece 1 tane olabilir. Cute FTP ve Filezilla kullanabileceğiniz güzel FTP programlarıdır.


İlgili Aramalar: host nedir host ne demek host domain nedir host ve domain nedir domain hosting nedir hosting ve domain nedir domain ve hosting nedir domain ve host nedir hosting nedir ftp host nedir

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Yayınlanan Yazıya Göre Yorum Atınız.
Küfür,Argo Gibi Kelimeler Kullanmayınız.

 
Yukarı